tisdag, mars 23, 2010

Lite mer logik. Lite mer långsiktighet.

Det finns fler Facebook-klubbar värda att benämna här.
På en plats där all världens åsikter samlas finns det naturligtvis även åsikter som stämmer dåligt överens med ens egna. Nyss fick jag syn på "Varför djurförsök när det finns pedofiler?".

Det finns många klubbar likt denna som handlar om hur människor vill agera på sina känslor, något som i vissa fall är mycket bra, men i andra fall - som gällande för denna klubb - riskerar att bli kontraproduktivt. Den logik som vi människor ofta skryter med då vi jämför oss med andra arter på denna jord läggs åt sidan då vi i stunden vill få vårt hat och vår ilska tillfredsställd. Vi funderar inte på de konsekvenser ett sådant handlande kan få.

Jag tänker att många pedofiler är människor som själva blivit utsatta för våld och övergrepp. Våld skulle därmed inte på något vis kunna skydda våra barn utan istället bara sprida hatet och våldet vidare. Det man ger är också det man får tillbaka. Detta är viktigt att tänka på vid alla hetsiga diskussioner kring brott och straff liksom i allt bemötande gentemot andra.

Vi är alla medskapare av samhället och de människor som befolkar samhället. Därför behöver vi ibland låta saker sjunka och tänka ett extra varv i våra huvuden innan vi agerar.

Inga kommentarer: