lördag, december 08, 2007

Kritik mot kritiken

Oj vilken hetsk stämning det blev i klassen igår när vårat klagobrev kom upp till granskning! Läraren ville granska det ner på ordnivå för att göra vår kritik av kursen ogiltig. Han var arg som ett bi och betedde sig helt klart oproffesionellt då han anklagade och attackerade oss för det vi sa i brevet.
Visst kan man nu i efterhand då tentan är gjord inse att orden kanske var lite väl dömande och hårda, men om man ser till hans reaktion på det skrivna kändes det ju som att han menade att vi inte fick tycka som vi tyckte. Självklart borde man få tycka att en kurs är irrelevant, självklart måste man få tycka att informationen varit dålig liksom upplägget! Jag satt på främsta bänk och kände mig skyldig då det var mina formuleringar han läste upp ord för ord. Det var ju bara 30 pers som skrivit på, men ändå blev det nästan som att åsikterna fick stå för hela socionomprogrammet.
Läraren lär visst ha varit ganska lugn under ett tidigare seminarium där brevet också togs upp, att han var så upprörd igår måste betyda att det fått konsekvenser för honom. Han talade om "möten och omplaceringar" mm.
Jag hoppas att alla skriver nyanserade och bra kursutvärderingar och att de som fortfarande tycker som de tyckte då brevet skrevs vågar stå för de åsikterna och inte viker sig!

Inga kommentarer: