onsdag, november 01, 2006

Alliansen värnar om de allierade

Jag har på flera ställen i bloggen hävdad att både röd och blå politik har sina fördelar, och det står jag fast vid. Men när jag nu ser vad alliansen står för i praktiken blir jag allt mer förbannad.
Alliansen höjer a-kasseutgiften och sänker ersättningen. Utan att ha sagt det verkar dem tycka att bidragstagare är bidragsfuskare. I verkligheten kan inte alla människor, av många olika anledningar, bli riksdagsmän vars lön ligger på ca 45 000, något som slätas över. Detta samtidigt som Maud Olofsson kommer med förslaget om att höga chefer bör få tillbaka den numera slopade "bonusen", och samtidigt som personer likt Borelius får över en miljon kronor vid sin avgång som sker på grund av att hon struntat i att betala tv-avgift och använt sig av svart arbetskraft.
Alliansen vill göra de svaga svagare och de starka starkare, och bakom stängda dörrar verkar dem vara lika mycket bidragsfuskare som vi andra och roffar gärna åt sig så mycket stålar som möjligt. Fy fan!
Kan alliansen skapa fler arbetstillfällen och öka den ekonomiska välfärden är det bra, men då ska det gynna alla och inte bara en priviligerad elit, annars vänder man ryggen åt de mest grundläggande värdena vi har.

Vart är Robin Hood när vi som mest behöver honom?

2 kommentarer:

Lo sa...

håller med dig! men om fyra år så är dom väck!

D-C sa...

Känner du Robin Hood? Reinfeldt är hans onda tvillingbror som gör allt tvärtom! Hm.. undrar just hur han hade sett ut i tajta, gröna trikåer..