fredag, april 18, 2008

Blicka öster!

Det har blivit en inflation av dokusåpor sedan svt satsade på sitt Expedition Robinson, ett program man följde med spänning men som nu försvunnit i mängden av såpor där den ena efter den andra röstas bort och där men viker sig in och ut för att skapa tv-underhållning när vi redan sett allt.
Vi blickar ständigt mot väster och populärkanalerna sänder de "amerikanska succé-seriena" på löpande band, serier som slagit stort i USA, men slår de i Sverige?
Jag tycker att man börjar tröttna och skulle föreslå att vi vidgar våra USA-präglade vyer en aning. Varför inte blicka mer mot öster? Själv har jag alltid varit fascinerad av det väderstrecket vilket antagligen hade stor betydelse i valet av senaste storresan till Kina. Men även Japanerna har en hel del spännande att bjuda, och en resa dit kanske kommer att bli av någon gång nästa år eller året efter. Bland annat är Japanerna bra på tv-shower som inte liknar något annat och som brukar vara en blandning mellan dumhet och kreativitet som blir grymt underhållande. Varför inte köpa in konceptet "Human Tetris" till någon svensk kanal? För visst saknar vi de fysiska tävlingsprogrammen och längtar tillbaka till de knäppa utmaningarna i Fångarna på fortet eller 24 karat? Blicka öster säger jag, blicka öster!


1 kommentar:

Lo sa...

det är så sjukt att jag dör av skratt! Sannerligen skulle det vara roligt att se det här konceptet med svenska kändisar! istället för Let's dance! haha!