fredag, februari 29, 2008

Har Madde gjort bort sig?

















Varje gång Madonna ska släppa en ny skiva så diskuteras det flitigt om hon inte börjar bli för gammal för att göra det hon gör, hon fyller 50 i höst, och om musiken kommer att floppa eller ej. Hon har att göra skäl för sin titel som The Queen of pop. Vissa skulle säga att hon desperat klamrar sig fast vid sin ungdom (vilket hon säkert gör), medan andra menar att hon utmanar normen som fortsätter och fortsätter utan att ge sig.

Kommande platta skalla enligt rykten och förhandsinfo vara hiphop/rnb-inspirerad med producenten Timbaland och sångaren Justin Timberlake som medhjälpare. Att hon väljer en stil och två representanter för den som överanvänts de senaste åren känns aningen märkligt, det känns gammalt. Skivan ska heta Hard candy (vilket förövrigt är titeln på en bra film) och ett av spåren som läckt från den heter Candy shop (se länk nedan) (vilket också en av 50 Cents låtar gör).


Att Madde alltid är nyskapande och spännande är inte riktigt helt rätt då hon ständigt använder sig av gamla influenser, särskilt på förra skivan där glitterdiscon togs upp igen, men det känns ändå märkligt att hon väljer ett tema som är åldrat, lite mer självständighet än så har hon väl att erbjuda?
De andra låtarna som läckt ljudar av hennes 90-talsalbum Bedtime stories, ett album som hade flera godbitar men som genomgående enligt mig är ett av hennes sämsta.


Oavsett hur resultatet blir lär folk som vanligt ha åsikter, det ska bli spännande att se vad det är som kommer ut i april!


http://www.youtube.com/watch?v=mA2WHNJUcko

Inga kommentarer: