fredag, maj 08, 2009

Enkätfiaskot som fick ett gott slut

Under vår uppsatstid har det ringts enorma mängder med samtal till läkarinstitutionen för att få tillgång till studenterna. De flesta samtal har gjorts av Sarah och Anna. Dock var det jag som bokade vad som skulle bli den näst sista enkätinsamlingen imorse.

Upp med tuppen fick vi alla kliva för att säkert komma i tid till en plats där vi inte varit förut.
Vi väntade utanför föreläsningssalen då tjejen som satt en bit ifrån oss helt plötsligt undrade om det var samma enkät den här gången som förra! Gisses vad paffa vi blev och vilket gapskratt vi gav ifrån oss då vi insåg att vi redan hade besökt klassen vi ämnade besöka på morgonkvisten en gång. Vad pinsamt det hade varit om vi faktiskt hade klivit in och presenterat oss på nytt, liksom: "tjingeling, kan ni fylla i enkäterna bätte den här gången?" Lite rödlätta i ansiktet satt vi kvar medan eleverna vi ju redan träffat strömmade ut ur salen och vi fick en del igenkännande blickar.
Onödig tid lades ner för detta, men i slutändan var det mest bara komiskt!

Desto bättre gick det då på det andra sjukhuset där vi hade vår allra sista insamling, detta för en klass som helt säkert inte träffat oss förut. Anna informerade utmärkt och då vi fått in alla ifyllda hade vi sammanlagt fått ihop ca 111 stycken enkäter. Vårt mål var 100 och äntligen blev det uppfyllt! Ett par av studenterna stannade kvar en stund då de andra hade gått och diskuterade ämnet med oss; ett trevligt avslut på en långdragen process.

Inga kommentarer: