onsdag, januari 10, 2007

En liten spritåsikt

När man är socionom kan man få ta hand om många alkoholrelaterade skador i form av alkoholism och andra problem som kan följa på för mycket sprit. Därför kan jag tycka att det är lite stört att socionomens studentkår propagerar så mycket för gemensamma pubkvällar! Hur kul kan det liksom vara att utbilda sig till att ta hand om alla andra, men i slutändan, efter 3,5 års supande, inte ens kunna ta hand om sig själv?

6 kommentarer:

Lo sa...

ja, det har du verkligen rätt i! med andra ord är de så omogna att de inte ser den riktiga världen och att de ingår i den! men du kommer att bli en bra socialarbetare!

D-C sa...

Ja, för jag dricker ju så lite och syndar ju så sällan! ;)

Lilith sa...

Måste ju nästan få protestera lite. Pubkvällarna går inte främst ut på att tillskanska sig alkoholskador utan snarare skapa någon sorts sammanhållning och gemenskap. Något som tycks vara lite av en bristvara på vår institution till skillnad från många andra. Kul att träffa de andra i klassen annat än på föreläsningar.

För övrigt måste jag säga att jag verkligen gillar namnet på din blogg!

D-C sa...

hehe, ja det har du nog rätt i, men för mycket "sammanhållning" kan ju leda till sammanbrott, och då är det vi nyktra socionomare som tvingas ta hand om er suputer! haha. ;)

Tack ska du ha, trevligt att höra! :)

Lilith sa...

David: Allting med måtta. =) Nu har ju jag varit nykter på alla pubkvällar utom en så jag ska nog klara mig undan alkoholismens klor. De flesta dricker faktiskt med måtta där, sedan finns självklart de klassiska avskräckande exemplen, men kanske Durkheim hade rätt i att sociala avvikelser motiverar oss övriga till att upprätthålla vår moral.;)

D-C sa...

precis, och ibland kanske motsatsen; att övermoralisterna skrämmer vissa från att bli moraliska i över huvud taget!