torsdag, augusti 14, 2008

En känga åt Amelia

Ni talar om kvinnlig frigörelse, rätt till lika lön och jämställdhet i både skämtsamma kåserier kring vardagens komik men också i mer allvarliga texter kring människoöden runtom i Sverige. Men vad spelar väl det för roll då allt ändå bara handlar om utseende?

På framsidan till ett av era nummer läser jag "tänk bort dina kilon", "nya trenden; blomexplosion", och bli sommarsnygg".

Det är inget fel med att bry sig om sitt utseende, men med den enorma vikt ni lägger på kläder, smink, viktminskning och trender - både i era egna texter och i alla reklamannonser - så blir det uppenbart att ni egentligen skiter i jämställdhet. Ni reproducerar precis som alla andra tidningar för tjejer eller kvinnor att dessa just bara skall ägna sig åt sina utseenden.

Med den enorma press som ni och övriga media skapar för kvinnor av idag blir det inte svårt att förstå varför just kvinnor mår så dåligt. I slutändan förstärker ni en könsmaktsordning som i korthet ser ut såhär: Herrtidningar är likamed porrtidningar där vackra kvinnor utnyttjas för sex. Damtidningar är likamed er tidning där kvinnor lär sig att bli vackra nog att behaga männens sexualitet, och detta tjänar ni säkert grova pengar på.

Skämmes ta mig fan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

du har en fin blogg och skriver bra!!! :-D

D-C sa...

Tack fröken! Roligt att höra :)