måndag, juli 07, 2008

Polsk visit

Har några riktigt fina dagar bakom mig. I
onsdags anlände Gosia till Göteborg och jag mötte henne hos Lo där vi åt middag och pratade. Vi åkte hem till Kungälv ganska sent.
I torsdags tog vi oss en liten shoppingtur i min stad, tittade på omg
ivningarna och åt picknick vid älven innan jag var tvungen att sticka till jobbet där jag sov över tills fredag. Under tiden lär Gosia ha handlat tai-mat och tittat på film. Då jag kom hem från jobbet dagen efter hade hon fixat god lunch och vi begav oss lite senare till Värdskulturmuseet som hon gillade och sedan till Slottsskogen för picknick med vänner. Därefter åkte vi hem til Sarahs knytkalas till tonerna av Bruce Spingsteens enorma spelning som hördes ganska bra från hennes balkong. Mysigt.
Vi kom hem sent efter trassel med nattbussarna och damp ner i säng för ytterligare en intensiv dag.
Vi åkte ganska tidigt till Marstrand där morfar körde oss plus kusin med båten runt öarna och bjöd på fika. Gosia njöt av fulla drag. Vi blev landsatta på kajen och satte oss på Bergs café och tittade på folk. Vi gick en tur runt fästningen och ut på klipporna innan vi åkte med färjan över till Köon där vi tog en snabbvisit hos moster som förberedde fest och sedan en kopp te hos mormor innan vi tog bussen hem där vi fixade till oss för Mats 30-årsfest.
Festen blev mycket trevlig. Hanna och Mats bjöd på god mat och fint sällskap. Gosia sov över hos Danuta i Göteborg och jag jobbade sedan under söndagen fram till klockan sex. Under tiden besökte min vän Liseberg, simmade i en sjö och tog en drink med Lo.
Jag hann städa och diska innan Gosia kom hem igen och vi åt god mat ihop och avslutade vår sista kväll tillsammans med filmen Chocolat.

För en timme sedan då hon gav sig iväg till bussen med sin stora resväska på släptåg var det nästan att jag blev lite tårögd. Kommer att sakna hennes enorma energi och underbara personlighet och hoppas att vi kan ses snart igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vilka underbara dagar! *avis*
:)

Kram/
Wanda