onsdag, mars 25, 2009

Enkätflyt

Äntligen blev det tid för oss att verkligen göra något aktivt! Hittills i uppsatsarbetet har det varit lite för lugnt, bedrägligt lugnt kan man säga. Veckorna har passerat, tiden börjar bli knapp. Men idag fick vi komma till Sahlgrenska och dela ut vår enkät till en klass med läkarstudenter. Det såg tunt ut i föreläsningsbänkarna, första gången vi räknade var där bara ca 25 futtiga studenter, men så småningom fylldes salen på och det droppade in flera stycken under lektionens gång.

Då vi började få tillbaka enkäterna var vi spända på hur stort bortfallet skulle bli. 100 enkäter är vad vi satsar på, gärna fler, och tillslut hade vi av 55 utdelade fått tillbaka hela 54 ifyllda! Nu behöver vi förhoppningsvis bara träffa en klass till för att kunna skrapa ihop material till en vettig undersökning.

Reaktionerna var blandade bland studenterna. Vissa rynkade på näsan åt de privata frågorna, andra var glada och öppna, vissa tyckte att det saknades svarsalternativ och någon skulle själv göra en hiv-studie och ville därför gärna ta del av det kommande resultatet.

Det här kommer att bli bra!

3 kommentarer:

EMIL sa...

Aj jag vet redan nu vad jag skulle fälla din uppsats på. Urvals gruppen, läkarstudenter är lika representativa som grupp som eleverna på rudebäck...

D-C sa...

Finns det alls en representativ grupp för nånting egentligen, vi är väl alla individer? :)

Anna sa...

Vad menar Emil?
Läkarstudenterna läser medicin, patologi osv osv osv och har en helt annan inblick i smittspridning, sjukdomsförlopp, medicinsk forskning m.m. än vad generalpopulationen har.
Jag håller inte alls med att de är lika representativa som Rudebäckseleverna eller andra Svenssons...