söndag, mars 29, 2009

Confession of a shopaholic

Helgen har spenderats i den totala shoppingens namn. I fredags kväll följde jag med Emma till Ikea då hon skulle handla en del saker till sin nymålade lägenhet, och igår följde jag med min föredetta praktikhandledare och kurators-Lina till Ullared för en heldag av ljuv spendering.















På Ikea fyndades denna lila lampa som likt ett Barbabarn lyser upp ett annars så färglöst ställe i mitt vardagsrum. Nu har jag ljus från alla fyra hörn i rummet och är nöjd. Köpte även dricksglas, två termosar, tavelramar och förvaringslådor.















Ullared bjöd på lite mer folk den här gången, men inte oöverkomligt mycket. Inga köer utanför varuhuset. Med vagnen placerad i ett hörn, godis och vattenflaska i väskan och paus på cafét i varuhuset blev shoppingen mycket angenäm.















Mina bästa fynd blev dessa två par skor. Det högra paret dök upp i butikerna förra våren och jag ville så gärna ha dem, men med en prislapp på nästan 700 och inga pengar i fickan blev det inget köp, inte förrän nu då jag hittade dem på Ullared för bara 249 kr, samma pris för det vänstra paret. Tjoho!













Pyjamasbyxor för hela slanten! Jag köpte ett par även vid mitt förra besök, men dess gråa rutor ter sig smaklösa vid anblicken av dessa ljusblåa ränder, perfekt att ha här hemma under ljumna sommarkvällar.















Hösten 2007 fick jag fnatt på Lagerhaus ugglesatsning, och det fnattet sitter fortfarande i, och på Ullared blossade det upp på nytt när jag fick syn på ett set med tre ugglekökshanddukar för billig penning. Nu anar jag ugglor i mossen - hela tiden!














Det verkar som att jag satsar på en färgglad vår efter en vinter i svart och grått. Om nån råkar glutta ner i min bralla så kan det ju nästan bara skänka glädje med kalsonger som dessa! Även strumporna lyser upp efter en lång vinter.















Det roliga men samtidigt det farliga med Ullared är allt billigt husgeråd. När något är dyrt är det lätt att undvika köp genom att säga åt sig själv att man verkligen inte behöver det. Men när något är billigt kan man inte nog komma på så många användningsområden där man verkligen behöver prylen ifråga. Dock var jag själv ganska hård mot mig själv och handlade mestadels sådant som jag alltid har användning av. Jag köpte tops, schampo, hårspray, flytande och fast tvål, diskmedel, diskpropp, disktrasor, tandkräm, fläckborttagningsmedel och tvättmedel. Det mest intressanta köpet för badrumshyllan var kristalldeodoranten som enligt förpackningen skall hålla i ett år vid daglig användning. 44 spänn blir i så fall en riktigt sjysst affär, men först krävs en utvärdering av dess effekt.















Vid premiären innan jul blev jag besviken på det klena klädutbudet. "Klent" är väl i å för sig fel ord att använda sig av, för det fanns enorma mängder kläder på herravdelningen, men det mesta passade inte min smak eller storlek. Kanske är jag helt enkelt kräsen för även denna gång fann jag inte särskilt många plagg jag ville handla. Men jag hittade i alla fall en turkos slipover, en lilarutig sjal och ett vitt skärp då mitt gamla var fullt av jeansfläckar. Synd dock att jag inte kom i de snygga vita jeansen som hade passat de nya skorna så bra. De större storlekarna var slut.

Utöver alla ovanstående fynd handlade jag en kryddkruka till min mor, krassefrön, presentpapper och snöre, mikrofon till ett kommande musikprojekt, klädvårdsrulle, brännbara skivor, datorpapper, blockljus, batterier, vitaminpiller och träningsbyxor.
Att shoppa såhär är att leva över mina studenttillgångar, men tack och lov kommer det en fet skatteåterbäring till sommaren. Mitt dåliga samvete kan ta sig en tupplur och istället kan jag glädja mig åt många sköna, fina och trevliga prylar.

http://dejvan.blogspot.com/2008/12/verlevnad-r-allt.html

3 kommentarer:

Robin Fröström sa...

Jag tänkte mer på att vara medveten om VAD man stoppar i sig :)

D-C sa...

Ja medveten om det kan man alltid vara, frågan är väl snarare om man bryr sig?

Lilith sa...

Det högra paret med skor var jättesnygga!=)