onsdag, mars 25, 2009

Vilka påhitt Påven!

Bakom religiösa skrifter och pompösa utstyrslar har präster och religiösa ledare gömt sig i alla tider. Den katolska kyrkan som lär vara en enorm makt i världen har en ledare vars uttalanden får en icke-religiös person som mig att häpna. I sitt vid det här laget ökända jultal menade påven att "det är lika viktigt att bekämpa homosexualitet som att rädda regnskogarna". Detta uttalande skall enligt kyrkan vara förvrängt och felciterat. Och visst kan det vara så att en förvrängning har skett, det är inte alls omöjligt med tanke på vad han har att kämpa mot, men att budskapet var precis vad det blev tvivlar jag inte en sekund på. En blick i backspegeln räcker.
Senaste grodan ur denne mans mun var då han besökte det hårt aidsdrabbade Angola och menade att kondomer är fel sätt att bekämpa sjukdomen på, istället är det "andligt uppvaknande" vi behöver.
Ja, med sådana citat lär man vakna upp om man inte gjort det redan innan. En man med så mycket makt gör enorma avtryck genom det han säger, men tack och lov är motreaktionerna också skarpa med sin kritik.

Religion fortsätter att döda, och kanske är det religionen som måste offras för att vi ska kunna leva i den frid som troende påstår sig söka men uppenbarligen bara förkastar gång på gång.

Inga kommentarer: